25 de maig 2009


Estic avorrit. Ja es nota. I tot esperant l'hora de plegar i tornar a casa, remeno el youtube i, pam, em trobo aquests vídeos de Les Luthiers, un grup argentí capaç de fer molt bona música i de fer-la bé, i provocar un gran somriure en els llavis dels qui els escolten i els veuen. I amb instruments clàssics, populars i/o d'invenció pròpia.
Au, a disfrutar-los.

23 de maig 2009

Una visita inesperada




Dissabte al vespre. Jo al meu despatx. El Jordi al menjador. De cop i volta em crida: "Jordi, vine, que hi ha dos bombers al balcó!!!!". Jo, corrents, vaig a veure-ho. I sí, per sobre del nostre pis, un parell de bombers estaven comprovant l'estat de la façana, suposo. I a peu de carrer, la guàrdia urbana, els bombers, gent aturada mirant amunt…
Els dos bombers del balcó, els teniu aquí, ben retratats. Jo els hagués convidat a una cerveseta. Però han passat de llarg. Ells s'ho perden!

21 de maig 2009

Espais de mandra


Sóc un mandrós. Mira que m'agrada explicar històries. Però posar-me a escriure-les, és tota una altra cosa. Res, que miro de reprendre el blog.
Ara estic enfeinat en un davantal per a la feina. També hi estic encallat. A veure si així ho desencallo. Parteixo de la idea de tancar-ho tot durant l'estiu. A Florència, amb el Jordi, vam veure un cartell a la porta d'una església, que deia que no s'hi celebraria la missa dominical durant tot l'estiu. No és que vulgui defensar el fet de tenir les esglésies obertes a tota hora. Més aviat penso que cada comunitat cristiana hauria de crear espais de repòs. On tothom que ho necessiti pugui fer silenci, aparcar l'estrès quotidià, experimentar la presència de Déu. El que els clàssics anomenaven "vacare Deo", fer vacances en Déu.
També m'agradaria afegir un apunt sobre la meva convicció (compartida) de que les comunitats cristianes haurien de crear espais, també, d'acollida, on escoltar les necessitats dels nostres germans i germanes. Per dissort, trobo que cada cop més es té tendència a renyar la gent. Hi ha bisbes que ho fan de natural. Els capellans més conservadors ho fan a les celebracions, amb aquells que hi anem regularment o esporàdicament. Però és que ara, també ho fan els més progres. Uf! Això són figues d'un altre paner.