19 de setembre 2009

sta tecla, de nou

Ah, com passa el temps.
I que poc cuido aquest blog.
La mandra, la mandra...
Ahir el Jordi i jo vam sortir. Ja fa uns dies que Tarragona s'ha convertit en Teclacity. I, encara que sigui donar un tomb i veure la gent anant i venint d'una banda o altra, dóna gust de passejar cada nit. A més, a qualsevol racó pots trobar-te un txou o altre.
Ahir vam començar la ronda a la plaça de la font, amb el concert dels Pets, a les 7 de la tarda.
Després, vam anar a sopar. I a escoltar una estona els Pepet i Marieta. Vam tornar a la plaça de la font, que tocaven Gossos. I visiteta a la plaça del rei, que hi havia un grup de dixie-reggae-soul-gospel qe es diuen Bayou Brothers (són francesos). Una cerveseta a Museum i de baixada cap a casa, revetlla de colles. Quin estrès de festa!
De tot aquest programa, em quedo amb Els Pets.
Concert de tarda. Concert familiar. La plaça de la font plena de parelles entre els 30s i els 40 amb els fills i els avis movent-se al so del grup de Constantí. I el públic habitual: adolescents, gent de 20s i fans diversos. Com tots els concerts d'aquesta gent, ahir va ser una festassa. El grup de Falín Cáceres, Joan Reig i Lluís Gavaldà van fer pura arqueologia i van rescatar temes que feia decennis que no tocaven, temes dels primers discs. Res, que els de la mateixa generació que els de l'escenari vam passar-nos-ho molt bé.
Amb l'afegit que l'ambient de la plaça ja era, no de festa major, així in genere, sinó de Santa Tecla, potser la millor festa major del país.
Unes quantes fotos dels concerts per a deixar-ne constància.